Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Šef odeljenja za saradnju delegacije Evropske unije u Srbiji danas posetio opštinu Lebane –

Šef odeljenja za saradnju delegacije Evropske unije u Srbiji Nikola Bartolini danas je posetio opštinu Lebane. Prilikom posete obišao je Caričin grad i zajedno sa predsednikom opštine Lebane Ivanom Bogdanovićem odeljenje za dijalizu pri Domu zdravlja u koji je EU uložila 30.000 evra i Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju „Sunce“.

Predsednik opštine Lebane se zahvalio na poseti i podsetio da je EU do sada u Lebanu uložila preko milion evra i to u oblastima zdravstva, privrede, socijalne zaštite, vodosnabdevanje kao i za Caričin grad.
„Pored dosadašnjih donacija EU uskoro će početi i renoviranje i adaptacija Dnevnog boravka „Sunce“ u koji će EU uložiti 180.000 evra za rekonstrukciju objekta i kompletno unutrašnje opremanje“.

Šef delegacije EU u Srbiji Nikola Bartolini nije krio zadovoljstvo prilikom posete Lebanu i tom prilikom je rekao „ Veoma sam zadovoljan što sam shvatio da ljudi iz Evropske unije i iz Srbije imaju iste vrednosti i što ulažemo vreme, napore i sredstva u dnevne boravke za ljude sa različitim potrebama i što im možemo pomoći. Video sam i kako se koriste uređaji u Domu zdravlja koje smo mi finansirali, koriste se u punoj meri i da ljudiimaju koristi od toga“.

 
Bartolini je poručio i da opština Lebane može da sprema još projekata naročito iz oblasti socijalne inkluzije, oblasti zaštite životne sredine, kao i iz lokalnog ekonomskog razvoja i da će oni dati podršku obezbeđenjem novčanih sredstava. Predsednik Bogdanović se zahvalio što je EU opštinu Lebane uzela u obzir prilikom davanja sredstava i što vide potencijal.

Opširnije u video prilogu:

infocentarjug.rs