Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Sijarinska Banja: Sinoć otvorene „Gejzerske noći“ uz Zorana Kalezića (FOTO)

Pred mnogobrojnom publikom sinoć su, nastupom estradnog umetnika Zorana Kalezića, u Sijarinskoj Banji počele 22. po redu „Gejzerske noći“.

Tradicionalnu manifestaciju „Gejzerske noći“ otvorio je predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić koji je pozdravio prisutne i poželeo dobar provod u najvećem turističkom biseru na jugu Srbije, Sijarinskoj Banji.

„Gejzerske noći su naša centralna turistička manifestacija i mogu vam reći da smo jako ponosni jer ona traje već 22 godine. Turizam je grana u kojoj opština Medveđa jako puno polaže a kada se kultura sjedini sa turizmom onda je to prava stvar. Mi smo jedna od retkih opština koja spaja turizam i kulturu.  Sijarinska Banja sada je mnogo bliža našim građanima, našoj Srbiji, obzirom da smo na našoj teritoriji završili asfaltiranje puta Medveđa – Lebane, a do kraja leta biće završena kompletna deonica do Lebana. Od predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića dobili smo obećanje da će Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gejzer“ biti rekonstruisana a uskoro počinje i izgradnja najmodernijeg spa i wellness centra“ – kazao je Arsić i proglasio „Gejzerske noći“ otvorenima.

Prisutne goste pozdravio je i direktor Turističke organizacije Medveđa, Ljubiša Ristić predstavljajući ovu manifestaciju kao i Sijarinsku banju u najlepšem svetlu. Ristić je ovom prilikom govorio šta sve nudi ovaj biser juga Srbije a dokaz tome su mnogobrojni turisti iz svih krajeva.

Nakon svečanog otvaranja nastupio je estradni umetnik Zoran Kalezić pevajući svoje dobro poznate hitove poput: „Moj dobri anđele“, „Željo moja, najslađi otrove“, „Dobro veče izgubljena nado“, „Stan mladosti“ i mnoge druge…

Ovo veče ulepšali su i članovi Kulturno umetničkog društva „Jablaničko kolo“ iz Lebana, koje je za deceniju postojanja osvojilo pedesetak nagrada i priznanja na smotrama, ne samo u Srbiji već i u inostranstvu.

(FOTO)

   

   

   

   

 

(Info centar juga)