Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Sinoć priređen prijem za učesnike karnevalske povorke

U Svečanoj sali grada Leskovca sinoć je priređen prijem za učesnike karnevalske povorke na završnoj, centralnoj, večeri Karnevala Leskovac. 

Učesnicima, predstavnicima FECC-a i gostima na početku se obratio Miroljub Radivojević iz Turističke organizacije Leskovac poželevši im doborodošlicu uz karnevalski pozdrav „Jasu, jasu, jasu“.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović osvrnuo se na početak Karnevala pre trinaest godina i na ideju njegovog nastajanja.

„Ideja da se u Leskovcu osmisli Karneval nađena je u nameri da se šarm evropske, ali i svetske zabave, preseli na ulice Leskovca. Zašto da leskovačke ulice ne podsete na daleki Rio, na Mediteran, na maškare, na lepotu prostranih trgova sa žonglerima, gutačima vatre, mirakulima, mađioničarima, čuvarima tradicije. Tada smo zavirili u zavičajnu istoriju i običaje Juga Srbije. Tu smo naišli na koledare, dodole, lazarice i kraljice i našli potporu za našu ideju. To isto je inspirisalo i naše pretke koji su dvadesetih i tridesetih godina minulog veka organizovali nekoliko karnevala za pamćenje“ – rekao je gradonačelnik Cvetanović, dodavši da su Leskovčani ponosni na broj učesnika i broj posetilica koji se svake godine okupe na Karnevalu.

Foto:Grad Leskovac