Lebane Vesti

Sjajan rezultat lebanskih gimnazijalaca

Juče je u Leskovčkoj Školi za tekstil i dizajn održano Okružno takmičenje iz književnosti – Književna olimpijada. Među brojnim učesnicima iz celog okruga učestvovalo je i sedmoro učenika Gimnazije u Lebanu, koji su ostvarili izuzetan uspeh. Prvo mesto su osvojile učenice 1. razreda Jovana Trajković – 20 poena, Milica Stojanović – 20 poena i Nastasija Perić – 19 poena, dok su drugo mesto osvojile Katarina Stanojković – 18 poena i Milena Tomović – 18 poena. Učenici 3. razreda  Anđela Marković – 18 poena  i Miloš Bogdanović – 18 poena osvojili su drugo mesto. Svi su se plasirali na Republičko takmičenje koje će se održati u maju mesecu u Karlovačkoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima.

Juče je održana i Okružna smotra recitatora „Pesniče naroda mog”. Na ovoj tradicionalnoj smori lebanska Gimnazija  je imala svoje predstavnike. Najupsešnija je bila učenica 4. razreda Gimnazije u Lebanu Jelena Stanković koja je osvojila prvo mesto i predstavljaće Jablanički okrug na Republičkoj smotri u Valjevu sa pesmom „Mamice” Milene Marković.

Učenicima i mentorima, Svetlani Cvetković i Dušanu Balgojeviću, upućujemo čestitke na dosadašnjem uspehu i želimo odličan uspeh na Rebuličkim takmičenjima.