Lebane Vesti

Škola "Radovan Kovačević Maksim" upisala 67 prvaka

U ovoj školskoj godini u matičnoj školi „Radovan Kovačević Maksim“ u Lebanu u školske klupe selo je 44 prvaka, 22 manje nego prošle godine, dok je u izdvojenim odeljenjima upisnao 23 učenika, što je ukupno 67 đaka prvaka u ovoj školi.

Lebane – Prvaci će ove godine sesti u poptuno nove školske klupe ističe direktor Dragan Veličković. „Škola je uspela da nabavi potpuno nove klupe i stolice i odlučili smo da njih koriste prvaci, kako bi odmah na početku svog školovanja imali prijatan ambijent za učenje“ naglašava Veličković.
Prvaci u OŠ „Radovan Kovačević Makism“
Škola radi u dve smene, viši razredi idu pre podne, dok se razrdna nastava odvija u popodnevnoj smeni. Dobrodošlicu prvacima danas je u holu škole poželeo direktor Dragan veličković, poželeo im je mnogo sreće i mnogo petica tokom školovanja. 

OS RKM 004

U ovoj obrazovnoj ustanovi postoji i đačka kuhinja, koja i priprema obroko i napitke za decu. obroci su potpuno zdravi i bezbedni za decu ističe Veličković. Mesečna cena je negde oko 1200 dinara u zavisnosti o d broja radnih dana, što je negde oko 50 dinara po danu, naglašava direktor Veličković. Kako podvlači Veličković škola je potpunoi spremna i sređena za novu školsku godinu.

OS RKM 002

Prvaci u svim Lebanskim školama danas su dobili po 3000 dinara od lokalne samouprave, kao znak pažnje za uspešan početak školovanja.