Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Školarci obučavani kako da se odbrane od nasilnika

Ninđucu klub Buđinkan Leskovac uspešno je realizovao besplatni seminar “Samoodbrana za školarce” koji se po drugi put održava u Leskovcu. Seminaru je prisustvovalo oko 60 učesnika od kojih je preko 40 bilo školaraca od 7 do 14 godina. 
„Na seminaru su obrađene teme suočavanja sa vršnjačkim nasiljem u školama, verbalno suprotstavljanje nasilniku, zvanično obaveštavanje autoriteta, dok su nakon verbalnih radionica i radionica javnog govora obrađene teme fizičke samoodbrane posebno adaptirane za decu sa nenasilnim metodama zaustavljanja nasilja“, ističe Vladimir Stevanović glavni instruktor na seminaru koji je inače nosilac zvanja crni pojas 7. Dan, Buđinkan Šidoši, dok su njegovi asistenti na seminaru bili stariji članovi Ninđucu kluba Buđinkan Leskovac.

 

Ovo je drugi seminar za samoodbranu od vršnjačkih nasilnika koji Ninđucu klub Buđinkan organizuje u Leskovcu.
Deci su pokazani najosnoviniji koraci kako da se suprotstave svom vršnajku koji ih napada i kako da ga eventualno veoma sigurno obore na zemlju“ kaže Vladimir Stevanović.
Tehnike samoodbrane koje su juče pokazane na seminaru su isključivo tehnike suzbijanja nasilja, tehnike bez udarca čija primena ne nanosi trajne povrede. Cilj navedenih tehnika je obuzdati nivo nasilja kod napadača sa uspostavljanjem kontrole na zemlji.
Inače Ninđucu klub Buđinkan pored seminara za školarce organizuje i seminar samoobrane za žene.