Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Škole u Grdelici dobile novu ogradu vrednu 1,8 miliona dinara

Osnovna i Srednja škola u Grdelici dobile su kompletno novu ogradu u dužini od 170 metara, za šta je opredeljeno 1,8 miliona dinara.

Cvetanović je danas kazao kako su pored škola u Grdelici, samo u prethodne dve godine, ograde postavljene oko Osnovne i Srednje školu u Vučju, OŠ Svetozar Marković, Škole za osnovno i srednje obrazovanje, kao i Turističko-ugostiteljske školu i OŠ Trajko Stamenković, koje se nalaze u istom dvorištu za šta je ukupnp izdvojeno preko 11,5 miliona dinara.

U osnovnoj školi  „Desanka Maksimović“ u Grdelici, izvršena je kompletna zamena dotrajale stolarije, obnovljena je fasada, čime je povećana energetska efikasnost gde je grad Leskovac uložio preko 8 miliona dinara. I Srednja škola u Grdelici takođe je dobila novi izgled, postavljene su i behaton ploče, čime je uređen glavni ulaz koji koriste obe škole i za sve to grad je izdvojio skoro 5,5 miliona dinara. Pored ovih investicija u toku 2018. i 2019. godine za redovno održavanje ove škole izdvojeno je preko 5 miliona dinara” – rekao je gradonačelnik i naglasio da će rad na ovom polju biti nastavljen sve dok svaka škola na teritoriji grada ne bude uređena.

Direktor OŠ „Desanka Maksimović“ u Grdelici, Nenad Mladenović je sa prisutnima podelio dva utiska, prvi da mu je žao što zbog pandemije virusa korona nema dečje graje u školi, a drugi da se i pored toga dešava nešto lepo dešava u školi i zahvalio se gradonačelniku na trudu da ravnomernu ulaže u sve škole kojih nema malo. Direktor Srednje škole u Grdelici Zvezdan Anđelković je istakao da će ograda značajno doprineti bezbednosti dece ali i izgledu škola i dodao da je u toku sređivanje dvorišta, u školskoj radionici se repariraju stare i prave nove klupe. On se zahvalio svima koji doprinose napretku, a posebno gradonačelniku koji se zalaže da sve škole u našem kraju imaju bolje uslove za rad.

 

Info centar juga