Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Školska slava Savindan proslavljena u školi Radovan Kovačević Maksim u Lebanu

Školska slava Savindan, koja se proslavlja u čast Svetog Save utemeljivača obrazovanja i prvog srpskog arhiepiskopa, obeležena je danas u školi Radovan Kovačević Maksim u Lebanu.

„Uskliknimo s ljubavlju svetitelju Savi“ – sa ponosom su danas pevali đaci osnovnih i srednjih škola širom Srbije.  Svečarski, uz priredbu i sečenje kolača, đaci, nastavnici i mnogobrojni gosti obeležili su Savindan i u osnovnoj školi Radovan Kovačević Maksim u Lebanu. Učenici su sa svojim nastvanicima pripremili i poseban program povodom školske slave, te su se tako smenjivale pesme i recitacije sve u duhu Svetosavlja.

Direktor ove obrazovne ustanove Nebojša Đorđević pozdravio je prisutne goste a učenicima i nastavnicima poželeo srećan Savindan. Đorđević se zahvalio se ovogodišnjim domaćinima Mariji i Bratislavu Paunoviću i pozdravio buduće domaćine Dejana i Aleksandru Anđelković.

   

   

    

    

 

Svetosavsku priredbu pripremili su Emilija Vasiljević i Ljubinka Bogdanović, scenografiju Elida Stanojević a za dečiji hor i muzičku podršku zadužen je bio Slobodan Stoiljković.

(ICJ)