Lebane Vesti

Sledeće godine fabrika u Lebanu

Posle dugo vremena, ako sve bude teklo po planu, u Lebanu bi trebalo da se otvori nova fabrika. 

Lebane – Otkako je objavljena vest da će se u Lebanu otvoriti nova fabrika, priča oko toga se ne stišava. Koliko su Lebančani željni posla govori i činjenica da je poslednjih mesec dana to glavna tema u Lebanu. Naime premijer Vučić je prilikom boravka Vlade u Nišu najavio da će Lebane dobiti fabriku u kojoj bi prema pocenama posao trebalo da dobije oko 500 ljudi. 
Ono što je poznato je da će fabrika biti otvorena u nekadašnjem lebanskom tekstilnom gigantu Eksportekstu, ali nije poznato ko će biti investitor. U dva navrata Lebane su posetili turski industrijalci koji su zainteresovani za ulaganja, o čemu smo već izveštavali. 
Vlada Srbije je obećala pomoć opštini Lebane da se fabrika 15. Maj Eksportekst otkupi kako bi mogla da se ustupi potencijanim investitorima. Kako smo uspeli da saznamo predsednik opštine Lebane Zoran Ilić je tim povodom juče bio na sastanku u kabinetu premijera Vučića, gde je između ostalog tema bila i otvaranje fabrike. Detalji sastanka nisu poznati javnosti, ali ono što smo mi uspeli da saznamo je da bi fabrika u Lebanu trebalo da bude otvorena u prvoj polovini 2017. godine.