Vesti

SNS: Skandalozna izjava Bakira Izetbegovića

Skandalozna je izjava Bakira Izetbegovića, kojom tvrdi da je isto kada on dođe u Novi Pazar, kao kada Aleksandar Vučić ode u Banja Luku ili Trebinje.

Takvim tvrdnjama on je na najbrutalniji način pogazio Ustav Bosne i Hercegovine i Ustav Republike Srbije. Istovremeno, Izetbegović pokušava da ukine pravo Republike Srpske, i to potpuno suprotno Ustavu BiH, i međunarodnom sporazumu kakav je Dejtonski sporazum.

Izetbegović je, zapravo, negirao da postoji entitet Republike Srpske u BiH, koji ima svoja prava usklađena, kako sa Ustavom BiH, tako i sa Dejtonskim sporazumom.

Ili je možda Bakir Izetbegović svojom izjavom želeo da nekim delovima Srbije da prava i status koji oni nemaju, ni po Ustavu, ni po međunarodnim zakonima, čime je na najgrublji način prekršio Ustav Republike Srbije.

Posebno je skandalozno što se ovo dešava na 26. godišnjicu pokušaja njegovog oca Alije Izetbegovića da svojim prisustvom osnivačkoj skupštini SDA Sandžaka faktički otpočne proces otcepljenja tog dela Srbije. Da ne govorim da je jula 2008. godine zlikovac Naser Orić oslobođen svih optužbi i gonjenja, iako postoje živi svedoci koji su svedočili o njegovim monstruoznim ubistvima srpskih žrtava, kaže se u saopštenju Srpske napredne stranke koje je potpisao član Predsedništva, Nebojša Stefanović.