Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Leskovac Vesti

Socijalni radnici iz medija saznali o slučaju bačene bebe

Socijalni radnici u leskovačkom Centru za socijalni rad kažu da ih niko nije obavestio o slučaju bačene bebe u mestu Ključ, a da su za ovaj slučaj saznali iz medija, kao i da će ceo slučaj ispitati.
Kako je za Jugmediu rekao socijalni radnik Predrag Momčilović oni će obići ovu porodicu jer selo Oruglica, odakle je ova porodica, u nadležnosti je leskovačkog Centra za socijalni rad.
Policija je obavestila Centar za socijalni rad u Lebanu jer je beba pronađena na teritoriji te opštine. Nas do danas niko nije obavestio o tome zvanično. To ne znači da nećemo obići porodicu te žene i ispitati navode iz medija preko kojih se obaveštavamo o ovom slučaju, kaže socijalni radnik Predrag Momčilović. U leskovačkom Centru za socijalni rad dodaju da ni ta žena a ni njena porodica nisu korisnici ove ustanove.
Vukašin Đorđević koga smo juče posetili u mestu Ključ kaže da mu porodica Marine S. upućuje pretnje. Kako su mi preneli ljute što sam pozvao policiju, a ja sam samo hteo da spasem jedno živo biće“ kaže deda Vule za Info centar juga. Kako saznajemo Vukašin je juče pretnje prijavio policijskoj stanici u Lebanu.

Od još nekih meštana koji ne žele da im se imena javno pominju saznali smo da Marina S. i njen suprug zvanično imaju dva deteta, a da je nekoliko beba odmah po rođenju bacala. Kako tvrde meštani viđali su je da je trudna a da nakon toga nigde nema te dece. Oni navode da ova porodica nije čak ni u lošoj materijalnoj situaciji. Prema njihovim rečima oni imaju kuću u Leskovcu na Hisaru, a da u Oruglici obrađuju imanje od čega žive pristojno.
Međutim prilkom privođrnja i pregleda u bolnici žena je negirala da se porodila, ali je medicinskoj sestri na Odeljenju ginekologije Opšte bolnice Leskovac kazala da se poslednji put porodila pre dve godine.
Bebu je pronašao u četvrtak u mestu Ključ Vukašin Đorđević na putu prema selu Oruglica. On je kako tvrdi bezuspešno pokušavao da zasutavi kamione kako bi neko pozvao policiju jer nije imao telefon kod sebe, ali niko nije hteo da stane. Nakon nekoliko sati zaustavili su se Slađan i Slađana Milenković iz Lebana koji su pozvali policiju. Beba je kolima hitne pomoći transportovana na odelnje neonatologije Opšte bolnice Leskovac gde je nažalost sutradan preminula.