Prognoza vremena Vesti

Šok prognoza! Stižu nam hladni dani, kiša i sneg

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će ove nedelje biti jutarnjih mrazeva, obilne kiše, snega na planinama ali i u pojedinim nižim predelima.

Od srede do petka očekuju se lokalno obilne padavine, naročito u sredu kada se u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima očekuje od 20 do 40 mm kiše za 24 sata. U brdsko-planinskim predelima sneg, na visinama iznad 800 metara stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 30 cm. Vetar slab i umeren, severozapadni, noću jugozapadni. Najniža temperatura biće od 4 do 9, najviša do 11 do 15 stepeni.

U noćnim i jutarnjim satima kratkotrajni sneg moguć je ponegde i u nižim predelima. Ukupna količina padavina od 20 do 50 mm. U subotu i nedelju ujutro hladno sa slabim mrazem, danju pretežno sunčano i malo toplije. U ponedeljak naoblačenje.

Očekivane biometeorološke prilike mogu usloviti pojačanje tegoba kod većine hronično obolelih. Oprez se posebno savetuje reumatičarima, astmatičarima i cerebrovaskularnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije moguće su u vidu glavobolјe, neraspoloženja i bolova u kostima i zglobovima.