Medveđa Sijarinska banja Vesti

Spas od vrućina potražite na bazenima u Sijarinskoj banji

Spas od letnjnih vrućina od danas možete potražiti i na vaterpolo bazenu u Sijarinskoj banji.

Sijarinska banja – Turistička sezona u Sijarinskoj banji je u punom jeku. Pored bazena sa termanlnom vodom kod gejzera od danas je pušten u rad i veliki vaterpolo bazen u ovom turističkom biseru gornje Jablanice.
Za celodnevni boravak na bazenima, kako na onim sa termalnom vodom tako i na velikom vaterpolo bazenu treba izdvojiti 160 dinara. Bazeni pored gejzera su napunjeni vodom temperature oko 75 stepeni Celzijusovih.

Vaterpolo bazen u Sijarinskoj banji 01 Vaterpolo bazen u Sijarinskoj banji Vaterpolo bazen u Sijarinskoj banji 02

Kako ističu u turističkoj organizaciji u ovom mestu najveća poseta na bazenima je tokom vikenda kada u proseku dođe oko 2000 kupača. Posetioci su kako ističu turistički radnici ne samo iz Medveđe, već ima kupača i iz Lebana, Leskovca, Bojnika…

Sijarinska banja bazeni 03 Sijarinska banja bazeni 01 Sijarinska banja bazeni 04

Iz turističke organizacije poručuju da su za ovo leto pripremili veoma bogat kulturno zabani program u okviru tradiconalne manifestacije Gejzerske noći. Ove godine manifestacija će trajati 3 nedelje, a već tradicionalno završava se 2. avgusta velikim Svetoilijskim saborom u banji i venčanjem pod gejzerom. Kako za naš portal ističu u turističkoj organizaciji Medveđa ove godine je pored lokalne samouprave i ministarstvo kulture finansijski pomoglo organizaciju Gejzerskih noći.