Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Spektakl za pamćenje održan sinoć u Leskovcu

Oko 3.000 ljudi sinoć je došlo u Halu sportova i pevalo sa svim leskovačkim zvezdama na tročasovnom spekatklu „Koncertom do dvorane“.
Koncert je sa velikog video bima počeo simbolično Mocartovom „Malom noćnom muzikom“, da podseti sve okupljene zbog čega su kupili karte, čiji će ceo priliv otići za izgradnju koncertne dvorane u Leskovcu. 
Koncert je otvorila najmlađa učesnica, Pinkova zvezdica Isidora Mitić koja je interpretacijom pesama Beyonce „Listen“ i Jamesa Browna „It’s A Man’s World“ pobrala ovacije publike. Nakon Isidore na scenu je izašao reper Delkor i otpevao pesmu posvećenu Leskovcu i Leskovčanima.

 

 

Momci iz grupe Casperi i Maki Amajlija dovelu su atmosferu do usijanja i uz velike pop i rok hitove doveli publiku na parter.
Popularni Dinča je dočekan ispisanom porukom „Voli te cela Grdelica“ i uz pesmu „Ti si zena za sva vremena“ doveo je publiku u delirijum. Tokom nastupa na bini mu se pridružila i leskovčanka Sonja Kocić i zajedno su otpevali duet, Nakon čega je Sonja otpevala Cecinu pesmu. Svoj nastup je završila baladom Ružica si bila.
Publika je pala u trans kada se na video bimu začuo glas legendarnog Tome Zdravkovića, i već je svima bilo jasno da će na scenu izaći mladi Vučjanac Stevan Anđelković.

 

 

Nakon narodnjaka, na sceni se smenjuju poznati leskovački bendovi.
Prvi od njih je nastupio Amadeus bend, koji je napravio pravu veliku žurku. Nakon što je Amadeus otpevao svoje hitove na bini se pojavljuje specijalni gost koncerta Kiki Lesendrić koji je izveo svoje poznate ehitove Zaboravljeni, Svet je lep kada sanjamo…
Za kraj su Sale i Tropico Band svojim energičnim nastupom napravili pravi haos među publikom. Njima se na bini pridružio i Miša Wizard.
   

Pre koncerta prijem kod gradonačelnika

U Svečanoj sali grada Leskovca, održana je konferencija za medije povodom svečanog prijema izvođača koji su nastupili na velikom humanitarnom koncertu organizovanom u cilju prikupljanja sredstava za izgradnju Leskovačke koncertne dvorane na mesto Doma vojske.
Ovom prilikom gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović se zahvalio umetnicima i organizatorima koncerta i istakao:
Zgrada Doma vojske, smeštena na uglu ulica Svetozara Markovića i Đorđa Lešnjaka, i deo je šireg kompleksa koji je od izgradnje 1964/5. godine, pa do 90-ih godina prošlog veka, bio u funkciji tadašnje Jugoslovenske Narodne Armije. Čitav kompleks je 2010. godine predat gradskoj upravi. Tokom 2017. godine su započeti projekti na oživljavanju objekta i njegovo stavljanje u funkciju Koncertne dvorane i Muzičke škole. Idejnim rešenjem adaptacije i prenamene Doma vojske se apliciralo za dodelu sredstava iz IPA fondova u iznosu od 230.000 eura na konkursu prekogranične saradnje sa Bugarskom.