Vesti

SPS: Demokrate su pogubnom politikom upropastili naše poljoprivrednike

Socijalistička partija Srbija ocenila je kao vrhunac licemerja, „ali i čin očajničke borbe za nekoliko glasova“, optužbu Demokratske stranke da aktuelna Vlada ne želi da pomogne srpske poljoprivrednike.

„Brigu za poljoprivrednike nisu imali kada su svakog poljoprivrednika kao građanina Srbije doveli pred dužničko ropstvo decenijskim zaduživanjem, beskrupuloznom otimačinom i pljačkom kroz dokazano kriminalnu privatizaciju više od 100 poljoprivrednih kombinata, a zbog čega je bez posla ostalo više od pola miliona tih istih poljoprivrednika o kojima sada navodno brinu“, piše u saopštenju SPS.

DS je ranije saopštila da izjava ministarke poljoprivrede Snežane Bogosavljević Bošković da je smanjenje subvencija za biljnu proizvodnju sa 12.000 na 4.000 dinara zapravo podsticajna mera, „predstavlja vrhunac licemerja, poniženja i obmanjivanja poljoprivrednika, ali i svih građana“.

To saopštenje, ocenjuje SPS, predstavlja „uistinu najveće poniženje kako za građane Srbije tako i za samu tu stranku“.

Kako se navodi, demokrate su pogubnom politikom upropastili naše poljoprivrednike i našu poljoprivredu.

„Uništeni proizvođači i uništena proizvodna baza, to je njihov rezultat. Tek je ova Vlada ogromnim naporima uspela da u poslednje dve godine zaustavi opadanje stočnog fonda koji danas beleži blagi rast“, piše u saopštenju SPS.

Kada Vlada Republike Srbije konačno želi da uspostavi odgovorno trošenje novca građana Srbije, među njima i poljoprivrednika, kada želi da uvede red i pokaže istinsku brigu za sutrašnjicu svih nas, DS na krajnje licemeran i politikantski način, kao i u prošlosti manipuliše javnost poluinformacijama.

„Podsećamo, da su ih upravo zbog toga i građani smenili s vlasti. Zbog toga je DS sada marginalna stranka sa palanačkom politikom i zbog toga će tu i ostati još dugo vremena“, napominje DS.