Bujanovac Medveđa Preševo Vesti

Stanković: Koordinaciono telo stabilizovalo situaciju na jugu Srbije

Predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković izjavio je juče, da je ovo telo uspelo da stabilizuje političku situaciju u tom delu Srbije i ostvari dobre rezultate.
Povodom obeležavanja 15-godišnjice postojanja Koordinacionog tela Stanković jer rekao da su omogućeni češći kontakti između lokalne samouprave i državnih organa, ali i veliki broj drugih aktivnosti.
„U prethodnom periodu je urađen veliki posao, prevashodno na uređenju infrastrukturnih objekata, puteva, kanalizacione i vodovodne mreže, izgrađeno je i adaptirano više objekata, poput zgrade u Bujanovcu za odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice, trg u tom gradu, kao i autobuska okretnica i porodilište u Preševu, pri čemu je počela i regulacija Trnovačke reke“ – rekao je Stanković.

On je najavio da će Koordinaciono telo nakon Nove godine kod Ministarstva prosvete pokrenuti inicijativu da se krene sa definitivnim rešavanjem problema udžbenika za učenike na albanskom govornom području.
Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić istakao je da je cilj lokalne vlasti da unapredi situaciju u opštini kako bi sprečila iseljavanje mladih Srba i Albanaca, i dodao da očekuje veliku pomoć Koordinacionog tela u rešavanju tog problema.

Narodni poslanik u Skupštini Srbije Nenad Mitrović najavio je da će ove godine za jug Srbije preko Koordinacionog tela biti obezbeđeno 256 miliona dinara.

„Od tih sredstava dosta toga ćemo uraditi po pitanju infrastrukture, učeničkih stipendija, ali i za bespovratne subvencije privredi“, kazao je Mitrović.

Predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa je, govoreći o 15 godina postojanja Koordinacionog tela, istakao da je to što taj organ i dalje postoji veoma pozitivan znak Vlade Srbije da ima nameru da rešava probleme u Preševu, Medveđi i Bujanovcu i dodao da je mnogo urađeno na izgradnji putne infrastrukture, vodovodne i kanalizacione mreže, kao i u oblasti elektrosnabdevanja, što je indirektno uticalo na manji pomak u ekonomskom razvoju.

Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi saglasio se sa ocenom da je mnogo toga urađeno kada je reč o razvoju infrastrukture i bezbednosti, ali i ukazao na to da situacija nije poboljšana ako se u obzir uzme ekonomski razvoj.

ARSIC - KOORDINACION 2

 

 

FOTO TANJUG / OKSANA TOSKIC