Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Stanković najavio nova ulaganja u Medveđi

Prilikom jučerašnje posete Medveđi predsednik Koorinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Meveđa Zoran Stanković najavio je da će to telo ove godine izdvojiti više novca za opštinu Medveđa i izrazio nadu da će ulaganja u ovaj kraj biti mnogo veća.
Stanković je na otvaranju nove zaobilaznice, koja je većim delom finansirana novcem Koordinacionog tela, najavio da je ove godine za Medveđu opredeljeno negde oko 50 miliona dinara iz budžeta tog tela, što je negde za oko 12 miliona više nego prošle godine.
„Ja znam da narod ovde teško živi, da je velika nezaposlenost, da nema dovoljno infrastrukturnih objekata, da je malo privrednih subjekata, ali isto tako očekujem da ćemo svi mi zajedno ublažiti taj problem. Očekujem da će narednog meseca iz Koordinacionog tela biti obezbeđeno 8 miliona dinara bespovratnih sredstava za mala i srednja preduzeća sa ovih prostora. U prethodnom periodu nije bilo mnogo zainteresovanih za ova sredstva, dešavalo se da neki koji su uzeli novac nisu iskoristili na pravi način i po zakonu, ali se nadam da će se ove godine javiti veći broj zainteresovanih malih privrednika koji će konkurisati za ovaj novac“

  

Stanković je okupljenim građanima još rekao da se ne plaše bilo kakvih sukoba jer po njegovim rečima nema nikakvih naznaka od bilo kakvih sukoba pogotovu ratnih sukoba.
„Ja vam veoma odgovorno kažem da možete da živite i radite u jednom stanju koje je bezbedno bez bilo kakvog straha da će doći do nekakvog sukoba.“ kazao je Stanković.
On je dodao da se mogu čuti priče da će doći do razmena teritorija, ali kako dodaje Stanković naša zemlja kao i celokupna međunarodna zajednica je garant da do toga neće doći, zaključio je juče u Medveđi Zoran Stanković predsednik Koorinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu.
Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić zahvalio je Zoranu Stankoviću na pomoći koju ovo telo pruža opštini Medveđa i podsetio da je Koordinaciono telo spona opštine Medveđa sa Vladom Srbije.