COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti Vlasotince

Stanković: Srbija ima retku privilegiju danas u svetu da ima dovoljno vakcina

Prvu dozu vakcine na području vlasotinačke opštine primilo je do sada blizu 4000 ljudi, odnosno oko 17% starijih od 18 godina, a revakcinisano je oko 10% te populacije. Vakcinacija se obavlja u Domu zdravlja u Vlasotincu i Crnoj Travi, a predsednik opštine Bratislav Petrović formirao je komisiju koja će koordinirati aktivnosti vezane za imunizaciju.

„Zadatak komisije je da u saradnji sa predsednicima seoskih mesnih zajednica prikupi podatke o licima zainteresovanim za imunizaciju, prijavi ih preko portala e- uprave i u saradnji sa Domom zdravlja organizuje vakcinaciju na isturenim vakcinalnim punktovima. Mislim da treba da se vakcinišu svi koji mogu, kako bismo se što pre vratili normalnom životu“ – kaže predsednik vlasotinačke opštine koji se je već revakcinisao vakcinom kineskog proizvođača.

Kineskim „Sinofarmom“ vakcinisali su se i njegov zamenik Vladimir Kocić i načelnik opštinske uprave Marjan Stanković.

„Pozivam građane da se odazovu pozivu za imunizaciju i vakcinišu se, kako bismo spasili živote, zaštitili jedni druge i vratili život u normalu. Srbija ima retku privilegiju danas u svetu da ima dovoljno vakcina i mislim da to treba da iskoristimo – poručio je Stanković.

Broj pregleda u kovid ambulanti posednjih nedelju dana kreće se između 170 i 200 pacienata dnevno, što je kažu zdravstveni radnici, veliki broj. U vlasotinačkom Domu zdravlja trenutno su na raspolaganju vakcine proizvođača Fajzer i Sinofarm. Na raspolaganju je bila i Astra Zeneka, čija revakcinacija ide za na tri meseca.

 

infocentarjug.rs