Bujanovac Jug Srbije Medveđa Preševo Vesti

Stanković: "Za Bujanovac, Preševo i Medveđu 250 miliona dinara"

Predsedništvo Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu raspodelilo je danas nešto više od 250 milliona dinara tim opštinama koja će biti utrošena za infrastrukturne objekte i aktivnosti potrebne za rad lokalnih samouprava, što je za šest miliona dnara više u odnosu na prošlu godinu.

Kako je novinarima saopštio predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković opština Bujanovac je dobila 114,4 miliona dinara, 105 miliona je pripalo opštini Preševo i 36,1 milion opoštini Medveđa.

„U odnosu na prethodni period, to je povećanje od šest miliona dinara,  Analizirali smoposebno aktivnosti u toku prošle godine koje se odnose na rad sa izbeglicama, zaključili smo da će 2016. biti godina koja će takođe imati veoma zahtevne probleme koje država i lokalna samouprava treba da rešava. Na današnjem sastanku, posebno su izneti zahtevi koje su lokalne samouprave imale prema Koordinacionom telu i vladi Srbije i dogovorene su određene aktivnosti koje ćemo u narednom periodu sprovoditi saglasno današnjem dogovoru“, rekao je Stanković.

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić današnju sednicu ocenio je uspešnom i istakao da u raspravi o budžetu nije bilo nesuglasica, već da je napravljen „džentlmenski dogovor“.

„Napravljen je dogovor gde smo svi zadovoljni i u suštini svi smo dobili više nego prošle godine. Pohvalio bih se da je opdština Medveđa u odnosu na prošlu godinu dobila dva miliona više, ali to je slučaj i sa ostalim opštinama“, rekao je Arsić.