Jug Srbije Srbija Vesti

Stefanović: Babić nema ličnu odgovornost ali će ostavku podneti imajući u vidu da se „radi o vozilu Koridora“

Ministar policije Nebojša Stefanović saopštio je da će direktor „Koridora Srbije“ Zoran Babić podneti ostavku zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila u Doljevcu, a u kojoj je jedna osoba poginula.

Stefanović je rekao da Babić nema ličnu odgovornost jer nije upravljao motornim vozilom, ali da će ostavku podneti imajući u vidu da se „radi o vozilu Koridora“.

Prethodno je uhapšen vozač Zorana Babića zbog nesreće u Doljevcu. Vozaču automobila marke „škoda“ D. S. (35) određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izazvao saobraćajnu nesreću na naplatnoj stanici Doljevac, u kojoj je jedna osoba stradala, dok je pet povređeno.

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da Zoran Babić više neće biti direktor Koridora Srbija i da je u u toku istraga, kao i da se vrše neophodna veštačenja.

„Sve će biti dostupno javnosti, želimo da javnost bude obavestena o svemu sto se dešava“, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, nesumnjivo je da je i dosadašnji tok istrage pokazao da je vozilo neprilagođenom ogromnom brzinom ušlo u pojas naplatne rampe i udarilo dva vozila.

„Babić nema ličnu odgovornost jer nije upravljao, ali imajući u vidu da je u pitanju nesreća sa smrtnim ishodom mislim da je to logičan potez“, rekao je ministar policije.

“Koridori Srbije”: Babićev automobil nije imao rotaciona svetla i blinkere

Oglasili su se i Koridori Srbije koji poručuju da je ta kompanija, na raspolaganju istražnim organima. Demantuju da je Babićev automobil imao rotaciona svetla i tzv.trepćuća svetla – blinkere. Povodom informacije da je automobil u kom se vozio Babić, vlasništvo bugarske firme „Trejs“, koja je jedan od izvođača radova na Koridoru, iz Kompanije poručuju da je reč o uobičajenoj praksi u međunarodnim ugovorima . Prema toj ugovornoj obavezi izvođači radova su dužni da obezbede opremu i vozila za potrebe investitora.

Zorana Mihajlović: Ne znam kojim se automobilom vozio Babić

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je ranije danas da ne zna kojim se automobilom vozio direktor “Koridora Srbije” Zoran Babić koji je juče povređen. Ona je istakla i da njeno ministarstvo nije nadležno da proverava da li se sprovodi uredba o korišćenju rotacija iz 2013.godine, koja kaže da blinkere mogu da koriste samo najviši zvaničnici.

Izvor : B92, NSPM