Jug Srbije Leskovac Vesti

Stefanović: Leskovac je bezbedan grad

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Leskovac siguran grad, da postoji pad opšteg kriminaliteta i da je stepen rasvetljenosti krivičnih dela 70 odsto i da se povećava iz godine u godinu.

Leskovac – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović posetio je danas policijsku upravu u Leskovcu gde je nakon razgovora sa načelnikom policije Tomislavom Ilićem i gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem, rekao da je Leskovac bezbedan grad. Stefanović je istakao da zbog dobrih rezultata i rada policije, građani u Leskovcu i ostalim opštinama koje pokriva ova Policijska uprava mogu da se osećaju sigurno i bezbedno.

stefanovic-u-pu-leksovac-004 ministar-stefanovic-2 stefanovic-u-pu-leksovac-002

 

„Opšte stanje bezbednosti na teritoriji Policijske uprave Leskovac koja pokriva grad Leskovac, kao i svih šest opština Jablaničkog okruga je dobro. To znači da odlično radimo na suzbijanju opšteg kriminaliteta, a stepen rasvetljenih krivičnih dela na ovom prostoru je 70 odsto, tako da je bezbednost odlična“ rekao je ministar Stefanović.

stefanovic-u-pu-leksovac-001 stefanovic-u-pu-leksovac-003 stefanovic-u-pu-leksovac-005

„Trend bezbednosti se održava i povećava, nemamo izvršenje najvećih krivičnih dela ili  ih imamo u najmanjoj mogućoj meri“, rekao je Stefanović istakavši da leskovačka policija preduzima i niz preventivnih aktivnosti, među kojima je posebno izdvojio akciju „Leskovac siguran grad“.
Kako je objasnio, tokom ove akcije policijski službenici, u kampanji od vrata do vrata, u direktnoj komunikaciji sa građanima, promovisali su aktivnosti koje sprovode u borbi i prevenciji nasilja u porodici, vršnjačkog nasilja, kao i svih ponašanja maloletnika koja kasnije mogu da stvore tip ličnosti koji će biti sklon kriminalu.
Ministar policije istakao je dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i zahvalio se opštini Leskovac na pomoći koju je dobila policija, ali i policije u drugim opštinama u vidu terenskih vozila i kamera.
„Pušten je u rad video nadzor koji pokriva centar grada, a u planu je da se u narednoj godini uvežu i školska dvorišta i sve druge bitne tačke sa policijskom stanicom, kao što je već urađeno u slučaju sigurne kuće“, rekao je ministar.
Ministar Stefanović razgovarao je i sa građanima Leskovca, a nakon toga prisustvovao je u centru grada akciji „Policajac u zajednici“, čiji je cilj da približi policiju građanima i da ojača poverenje. Defileu su prisustvovali predstavnici saobraćajne policije Leskovac, odred žandarmerije iz Niša, orkestar policije kao i Treća četa Trećeg bataljona Policijske brigade iz Beograda, konjica sa osam konjanika.

ministar-stefanovic-3 ministar-stefanovic-1

Prisutni građani imali su priliku da vide i prikaz policijskih vozila i različite policijske jedinice.