Vesti

STEFANOVIĆ: NOVI PRITISAK NA SRBIJU

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je juče u Nišu da novi amandman na predlog platforme za pregovaračko poglavlje 35 sa EU, kojim se od Srbije traži da direktno ili indirektno prizna nezavisnost Kosova, tumačimo kao pritisak na Srbiju.

„Situacija je veoma složena i teška ali sam uveren da će taj dokument morati da se promeni. Premijer Aleksandar Vučić će u narednim danima sigurno pokušati da pronađe rešenje koje Srbiju ne udaljava od evropskog puta, ali i štiti nacionalne interese naše zemlje. Mi ne možemo da se odreknemo naše zemlje, ne možemo da ostavimo Srbe na cedilu i nastavićemo na takav način da se ponašamo. Ni u jednu bitku nismo ulazili pesimistički i nismo se predavali. Da vam kažem da će to ići lako – neće. Svakako da je ovo jedan težak izazov za Republiku Srbiju“ – rekao je ministar Stefanović.

Stefanovuć je juče prisustvovao potpisivanju ugovora o donaciji sigurnosnih kamera grada Policijskoj upravi u Nišu, početku projekata „Stop, svi na sport“ i „Bezbednosna kultura mladih“, kao i svečanom defileu pripadnika i službenih vozila MUP-a.