Vesti

Stefanović: Novi zakon o policiji naći će se u skupštinskoj proceduri u januaru

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je država istrajna u borbi protiv korupcije, uz ocenu da je policija ostvarila značajne rezultate u prethodnoj godini.Stefanović je, u intervjuu za agenciju Tanjug, podsetio na to da je prošle godine zaplenjeno 1,5 tona narkotika, pri čemu su izvršena hapšenja članova većeg broja organizovanih kriminalnih grupa koje su se bavile razbojništvima, otuđenjima automobila i organizovanim likvidacijama.

On je podsetio na to da su uhapšena tri velika narko-dilera u Srbiji, uz napomenu da činjenica da danas ne postoji nijedna organizovana narko-banda na teritoriji Srbije govori o tome da policija svoj posao radi izuzetno dobro.

Ministar je kao jedan od izazova u ovoj godini naveo suzbijanje nasilja u porodici, i uputio poziv svim građanima da pred tim problemom ne okreću glavu i prijavom pomognu policiji u borbi na tom planu.

Stefanović je najavio da će se novi zakon o policiji naći u skupštinskoj proceduri u januaru, uz podsećanje na to da taj akt predviđa karijerni sistem napredovanja u policiji.

Prema njegovim rečima, pomenutim zakonskim rešenjem biće ojačan i sektor unutrašnje kontrole.