Bujanovac Vesti

STEFANOVIĆ: OČEKUJEM OPTUŽNICU U VEZI SA SKANDARANJEM ALBANACA U BUJANOVCU

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da policija u saradnji sa Višim tužilaštvom u Vranju radi na utvrđivanju svih okolnosti u vezi sa skandaranjem Albanaca u Bujanovcu, nakon plasmana fudbalske reprezentacije Albanije na Evropsko prvenstvo, kao i na pronalasku počinilica, javlja Tanjug.

„Očekujem da će optužnica biti uskoro, ali se ovaj slučaj radi vrlo detaljno i temeljno“, rekao je Stefanović odgovarajući na pitanje novinara o skandiranju „Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji“, čime su Albanci u nedelju uveče na ulicama u Bujanovcu proslavili plasman fudbalske reprezentacije Albanije na Evropsko prvenstvo.

„Nećemo da napravimo bilo kakvu grešku koja bi mogla da bude okarakterisana kao nešto što bi nanelo štetu Republici Srbiji, već upravo da se proces završi sa što više dokaza i da se, onda kada podignemo optužnice, zna zašto smo to uradili“, kazao je Stefanović.

Navodeći da ne želi da kvalifikuje to delo, Stefanović kaže da očekuje da će ga tužilac okvalifikovati kao izazivanje rasne i verske netrpeljivosti.