Srbija Vesti

Stefanović: Profesija koju ste odabrali predstavlja veliku čast i ponos

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je polaznicima 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku da profesija koju su odabrali predstavlja veliku čast i ponos, ali i obavezu da sa građanima grade odnos koji će im pokazati da na svakog policajca mogu da se oslone u svakom trenutku.

„Važno je da svaka generacija to shvati, jer policija jeste i uvek će biti uz svoj narod“, istakao je Stefanović u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Stefanović je sa polaznicima 23. i 24. klase COPO razgovarao o motivima koji su ih opredelili da budu policajci, ali i o karijernom napredovanju, učenju novih veština, borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala.

„Ovi mladi ljudi pokazuju ozbiljan entuzijazam da rade u jedinicama policije, da štite bezbednost Republike Srbije i njenih građana, ali i da steknu policijske veštine koje su potrebne za uspešnu borbu protiv kriminala i brigu o bezbednosti građana“, rekao je Stefanović.

Ministar je izrazio zadovoljstvo činjenicom da ove dve klase čine polaznici iz svih delova Srbije, koji će popuniti policijske jedinice i stanice širom naše zemlje, ali kriminalističku, saobraćajnu i policiju opšte nadležnosti, kao i specijalnu i posebne jedinice MUP-a.

Stefanović je sa polaznicima razgovarao i o tome koja znanja i veštine oni treba da usvoje i steknu, kako bi u budućnosti kroz karijerni razvoj mogli da napreduju.

 

Info centar juga