Lebane Srbija Vesti

Stefanović zatražio podršku medija kako bi se Srbija zaštitila od reketaša

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je juče da je to ministarstvo u potpunosti spremno da odgovori na sve izazove i sve kampanje, „laži koje se vode često protiv profesionalaca“ i zatražio podršku društva i medija kako bi se Srbija zaštitila od reketaša.

Ministar Stefanović naveo je kao primer slučaj televizijskog novinara Dejana Anđusa koji se sumnjiči da je izvršio krivično delo iznude.

Kada se privodi lice koje se sumnjiči za tako nešto, onda kreće kampanja da je koverta prazna, da je tanka i tu u stvari nema novca. A onda pokažete da ima novca, onda se vidi da je bilo novca i to 30.000 evra, što je ogromna suma, a to je samo dvadeseti deo sume koju je on tražio od tog čoveka“, rekao je Stefanović.

On je naglasio da nije samo Anđus u pitanju, već postoji „scenario koji se ponavlja“.

„Zato ja tražim podršku čitavog društva, za sve ljude koji se bave pošteno svojim poslom u ovoj zemlji, tražim podršku medija jer veoma često mediji malo zastrane pa krenu da ne štite one koji se bave svojim poslom, nego da štite one koji su s one strane zakona“ – naglasio je Stefanović.

Ministar je rekao da su postoje i slučajevi kada su ljudi koji su se bavili kriminalom napadali predsednika Srbije Aleksandra Vučića ili nekog drugog iz vlasti kako bi se zaštitili.

„I zato što su napali nekog iz vlasti kažu – sad ne možete da nas gonite za krivična dela koja smo počinili, a počinili su ih i pre toga i nameravaju da se bave kriminalom. Dakle, tražimo podršku društva i medija. To je jedini način da možemo da se zaštitimo od reketaša“ – rekao je Stefanović.

Izvor:Tanjug