COVID-19 Društvo Srbija Vesti

Stigla pomoć i stručnjaci iz Kine

Na Beogradski aerodrom Nikola Tesla večeras oko 19.45 sleteo je avion iz Kine sa medicinskom pomoći i stručnjacima iz Kine koji će pomoći Srbiji u borbi protiv korona virusa. Uz gromoglasan aplauz predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo pozdravili su se sa kineskim stručnjacima.

Ispred aviona organizovan je svečani doček uz zastave dve zemlje, a predsednuik Vučić sa kineskim lekarima pozdravio se laktovima.

Predsednik Srbije Aleksnadar Vučić zahvalio je veceras kineskom predsedniku Si Ðinpingu, Komunističkoj partiji Kine i kineskom narodu na medicinskoj pomoći koja je večeras stigla u Srbiju.


Vučić je na aerodromu Nikola Tesla po dolasku prvog aviona iz Kine istakao da je ovo sve besplatna pomoć i velika podrška Kine.

„Nije Srbija slučajno u Prvom Svetskom ratu prva uspela da se izbori sa tifusom. I danas je vreme da pokažemo da možemo da pobedimo. Uz sve što smo uradili prethodnih godina, ne bi imali šansu bez pomoći Kine i beskrajno im hvala na tome. Beskrajno zahvalan i našim pilotima i stjuardesama koji su nam dopremili sve ovo.Kina nije završila svoju borbu ali je odlučila da pomogne nama. Srbija to ne sme da zaboravi. Kina je naš prijatelj za vjek i vjekova. Hvala vam mnogo. Molim vas da prenesete vašem narodu koliko vas poštujemo i volimo i koliko cenimo vašeg predsednika. Hvala vam na solidarnosti i poštovanju koje pokazujete prema Srbiji. Vaši stručnjaci će moći u svakom delu naše zemlje da osete ljubav našeg naroda. Beskrajno hvala mom prijatelju Si Đinpingu koga očekujemo u Srbiji“, rekao je Vučić.

 

Info centar juga