Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Stigli aparati za hemodijalizu u Domu zdravlja u Lebanu (FOTO)

Odeljenje hemodijalize lebanskog Doma zdravlja, dobilo je pet aparata za hemodijalizu. Aparati su donacija firme DOO „MEDICON“ iz Deča.

Pacijenti oboleli od bubrežne isuficijencije, sa teritorije opštine Lebane, ubrzo će moći da odahnu jer neće morati da putuju do leskovačkog zdravstvenog centra kako bi se tamo dijalizirali. Već je pisano u medijima o ovom projektu ali veliki pomak je i donacija firme DOO „MEDICON“iz Deča, koja je donirala pet aparata za hemodijalizu kao i aparat za osmozu. Završena je i obuka za medicinsko osoblje, tu će biti šest medicinskih sestara i dva doktora koji su dobili sertifikate.

Podsećamo da je nedavno Dom zdravlja u Lebanu dobio jedan biohemijski i jedan ultrazvučni aparat najnovije generacije, zahvaljujući Ministarstvu pravde. Stigao je novi ultrazvučni aparat i sada se može raditi: dopler krvnih sudova, vrata i nogu, pregled dojke, štitne žlezde i ultrazvučni pregled abdomena. Do sada su pacijenti bili prinuđeni da za tu vrstu pregleda odlaze u Leskovac.

Akutni bolesnici zbrinjavaju se u kratkom roku, od danas za sutra, za decu do 25 godina ne zakazuje se, zakazivanja nema ni za onkološke pacijente.

 

 

    

    

(ICJ)