Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Sport Vesti

Stonoteniski turnir u Bojniku

Pod pokroviteljstvom opštine Bojnik a u organizaciji stonoteniskog kluba „Pusta Reka“ iz Bojnika u sportskoj hali u ovom mestu danas se održava turnir u stonom tenisu. Takmičenje se odvija u pojedinačnoj konkurenciji i to u kategorijama seniora, juniora, kadeta i rekreativaca. 
Takmičenje se odvija na 9 stolova u 5 kategorija, a kako ističu organizatori na turniru učestvuje 75 takmičara iz Bojnika, Vranja, Niša, Kragujevca, Leskovca, Kruševca i  Jagodine. Takmičenje se odvija po grupama, a potom najbolji iz svake grupe igraju osminu finala, četvrt finale, polufinale i finale.
U seniorskoj kategoriji ima 8 gurpa po 3 takmičara, potom se takmiče kadeti i juniori, takođe u 8 grupa po 3 takmičara, zatim nastupaju rekreativci u 5 grupa sa oko 20 takmičara i na kraju osobe sa inavliditetom koji se takmiče u tri grupe.

 

 

Turnir je otvorio predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović poželevši svim takmičarima uspeh i sportsku sreću.
„Drago mi je da se turnir održava u Bojniku i što je Bojnik danas centar stonog tenisa južne Srbije a najzaslužniji za to je Nebojša Ilić, predsednik  stonotensikog kluba „Pusta reka. Nadam se da će ovaj turnir postati tardicionalan i da će svake godine biti masovniji“ rekao je na otvaranju turnira predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović.
Organizatori su zadovoljni odzivom takmičara obzirom da je ovo prvi turnir koji se održava u Bojniku. Za najbolje učesnike obezbeđene su medalje i pehar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Evo i rezultata sa današnjeg takmičenja u stonom tenisu „Bojnik 2018“
U kategoriji JUNIORI:
1.Vuk Veljović
2.Mateja Jeftić
3.Mina Vasić / Andrija Stevanović
U kategoriji KADETI:
1.Vuk Veljović
2.Mina Vsić
3.Mihajlo Karić / Dimitrije Dimitrijević
U kategoriji OSOBE SA POSEBNIM POTREBAMA:
1.Bojan Jovanović
2. Gradimir Živković
3.Milovan Janićijević / Nebojša Stojanović
U kategoriji REKREATIVCI:
1.Ivan Garić
2.Đorđe Đorđević
3.Aleksandar Stanković / Vladimir Stojanović
U kategoriji SENIORI:
1.Đorđe Jović
2.Branislav Milenković
3.Dušan Stamenković / Dušan Milenkovic
Treće mesto dele po dva takmičara.