Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Stopirana nova rasprodaja imovine „Interleminda“

Bivši radnici ,,Interleminda“ nakon održanog ročišta ispred Privrednog suda u Leskovcu održali su konferenciju za novinare, na kojoj su još jednom izneli probleme koje imaju.

„Okupili smo se danas ovde jer želimo da iskažem svoje nezadovoljstvo zbog toga što su pokušali da još četiri hale prodaju odnosno da ih raspodele na četiri dela i prodaju određenim licima u bescenje. Međutim državni pravobranilac iz Leskovca stopirao je i povukao saglasnost koju je ranije dao tako da je pokušaj prodaje sprečen“- kazao je predsednik samostalnog sindikata Interleminda, Saša Milenković.

„Sačekaćemo još petanest dana, poslaćemo dopise predsedniku Vučiću i predsednici Vlade Ani Brnabić, a zatim zamoliti opoziciju da nam pomogne u rešavanju problema, i na konferenciji za novinare sa dokazima za koje odgovorno tvrdim da ih posedujem, izneti imena i prezimena svih koji su umešani u kriminalne radnje koje su vršene na štetu ove firme i radnika Interleminda“ – najavio Milenković.

„Od pre nekoliko godina počeli smo intenzivno da obaveštavamo politički vrh Srbije i Sud o događanjima vezanim za Interlemind, koji je vremenom otišao u stečaj i postao društvena svojina, koja je na jedan krajnje kriminalan način prodata istom onom čoveku koji je Interlemind doveo u ovu situaciju, a to je Valentin Zaharijev. Pre sedam godina obavestili smo tadašnjeg predsednika Srbije i razgovarali sa njegovim predstavnicima kabineta, oni su nam tada na osnovu dokumentacije koju smo doneli rekli da postoje indicije da tu ima ozbiljnih kriminalnih radnji nakon čega se u priču uključilo i tužilaštvo i policija a onda je sve stalo, kaže Dragan Matić predsednik Industrijskog sindikata.

Podršku bivšim radnicima Interleminda i ovoga puta dao je odbornik gradske Skupštine Živojin Stefanović.

 

(Kraj)