Lebane Vesti

Šumane i okolna sela dobili Poštu

Selo Šumane od danas je dobilo poštu s besplatnim internet kutkom, koja će usluživati pored meštana tog sela i okolna naselja Klajić, Lipovica, Radevce, Popovce, Grgurovce i Gornje Vranovce, što je negde oko 2.500 stanovnika opštine Lebane.

Lebane – Na svečanosti u Šumanu pored lokalnog rukovodstva prisustvovala je i Mira Petrović, v. d. direktora JP „Pošta Srbije”. Danas je otvorena 41. poslovnica u okviru akcije „52 pošte za 52 nedelje”, i to u Šumanu kod Lebana. Otvarajući ovu Poštu Petrovićeva je istakla da Pošta Srbije nastoji da obezbedi jednak kvalitet usluga i za grad i za selo, i da su u žiži njenog interesovanja potrebe korisnika. 

posta-sumane-013 posta-sumane-015 posta-sumane-005 posta-sumane-010 posta-sumane-008 posta-sumane-006

„S jedne strane, poštom ćemo obradovati preko 800 porodica ovog i šest okolnih sela da ne gube puno vremena zbog neophodnih transakcija. S druge strane, tu smo i da budemo logistička podrška za dvadesetak preduzetnika koji ovde funkcionišu i da im olakšamo poslovanje sa velikom paletom usluga koje pružamo. Nadamo se da će, pored dvadesetak privrednika sa kojima smo potpisali ugovore za našu uslugu Post Expres, uz poštu lakše funkcionisati  i poznati malinari i drugi proizvođači i privrednici ovog kraja, kao i da ćemo stimulisati mlade da ostaju na selu gde imaju svoju kuću, zemlju i dobru priliku za razvoj”, rekla je direktorka Mira Petrović i istakla da je Pošta Srbije jedno od najuspešnijih javnih preduzeća. „U Pošti Srbije postoji red, rad i odgovornost, a sve to zajedno donosi veliki rezultat. Podelili smo dobit našim zaposlenima, koji su pošteno radili, i prošle nedelje uplatili državi preko dve milijarde dinara. Nadam se da će našim putem ići i druga javna preduzeća i da ćemo nastaviti zajedno da punimo republički budžet”.
posta-sumane-003 posta-sumane-011 posta-sumane-002
Stanoje Stamenković, predsednik MZ Šumane, zahvalio je Pošti Srbije na partnerstvu i razumevanju za otvaranje ove poslovnice, jer je pošta žila kucavica za svaku sredinu. „Zahvaljujem se u ime meštana Šumana i okolnih sela što je Pošta Srbije prepoznala našu potrebu za šalterom Pošte u našem selu koje broji oko 1500 stanovnika odnosno oko 450 domaćinstava koje će meštanima Šumana i sela uzvodno od Šumana mnogo značiti“ naglasio je Stamenković.
Pošta sa brojem 16234 u Šumanu radiće od ponedeljka do petka od 7 do 11 sati. Poštanski šalter se nalazi u zgradi Mesne zajednice u Šumanu pored škole. I pored lošeg vremena na otvaranju se okupio veliki broj građana.
Nakon otvaranja Pošte i potpisivanja ugovora u kulturnom delu programa nastupilo je Kulturno umetničko društvo „Jablaničko kolo“ iz Lebana.

posta-sumane-007 posta-sumane-012 posta-sumane-014