Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Susreti dnevnih boravaka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju

Juče su u Aleksincu odrzani IX sportski susreti Dnevnih boravaka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju južne i jugoistočne Srbije.

Dnevni boravak „Sunce“ iz Lebana, bio je jedan od petnaest ekipa koje su se takmičile u pet sportskih disciplina (pikado, skok u dalj, gadjanje čunjeva, bacanje na koš i sutiranje na gol). Naši takmičari su se u par disciplina našli u finalnim takmičenjima ali nisu bili srećne ruke da osvoje neke od medelja.

 

„Za izuzetnu motivisanost i posvećenost osvojili smo utešne medalje, zajedno sa drugim učesnicima. Cilj ovih sportskih susreta jeste da naša deca i mladi iz posebno osetljivih kategorija stanovništva, pored druženja i sklapanja prijateljstva, postanu više prisutna i vidljiva u društvu i bolje integrisana u socijalnom okruzenju. Ovakav vid okupljanja trebao bi da prerasta i bude masovniji iz godine u godinu animiranjem većeg broja organizacija iz nevladinog sektora koje se bave ovom grupacijom dece i mladih“ kaže Dragana Gocić Vukadinović, direktorka Centra za socijalni rad u Lebanu.

 

 

Domaćin narednih, jubilarnih, X sportskih susreta dnevnih boravaka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju južne i jugoistočne Srbije, biće Opština Lebane, u organizaciji Centra za socijalni rad Lebane i Dnevnog boravka „Sunce“.