Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Sutra počinje 29. leskovačka Roštiljijada

Roštiljijada, koja se u Leskovcu održava 29. put počinje sutra koncertom Željka Joksimovića. Kako je najavljeno na konferenciji za medije u Beogradu ovogdišnju roštiljijadu otvoriće gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i Željko.

„Ove godine proslavljamo 29. rođendan i polako se pripremamo za jubilej koji nas očekuje sledeće godine. Mi se svakako trudimo da je svake godine poboljšamo i unapredimo, a sa imenima poput Dragane Mirković i Željka Joksimovića smo na dobrom putu. Daćemo sve od sebe da za sve naše goste Roštiljijada bude doživljaj za pamćenje“ obećao je gradonačelnik Leskovca na konferenciji i podsetio da su Leskovčani ponosni nosioci tri gastronomska brenda: roštilj mesa, ajvara i sprže.

Nebojša Kocić direktor TOL-a istakao je da se ove godine zabavni deo programa realizuje uz pomoć najboljeg menadžera u Srbiji Baneta Obradovića i Melos estrade. Kocić je dodao da je pored muzičkog dela programa uvek interesantan i prateći program roštiljijade poput pravljenja najveće pljeskavice na svetu i najveće pljeskavice iz ruku. On najavio je sve novine koje posetioce ove godine očekuju, poput istovetnih tezgi, lutki „Roštiljka“ i „Roštiljke“ i dodao da je više od polovina zakupaca tezgi iz Leskovca, što vraća stari sjaj ovoj manifestaciji.

„Prošle godine je oboren rekord, napravljena je pljeskavica od 65 kg. To diže drenalin ljudima koji prave pljeskavicu, ali i posetiocima“ istakao je Kocić.

Dragana Mirković i Željko Joksimović izrazili su veliko zadovoljstvo što sledeće nedelje nastupaju u Leskovcu, rekavši da se uvek raduju dolasku u naš grad koji im predstavlja asocijaciju na dobar ukus.