Lebane Sport Vesti

Sutra počinje 40. Vidovdanski turnir u malom fudbalu u Lebanu

Jubularni 40. put Lebane će biti domaćin ekipama u malom fudbalu koje će se nadmetati na Vidovdanskom turniru u malom fudbalu.

Lebane – Turnir u malom fudbalu sa tradicijom dugom 4 decenije počinje sutra svečanim otvaranjem na stadionu malih sportova u Lebane. Posle otvaranja od 21 sat odigraće se revijalna utakmica između prvoligaške futsal ekipe, KMF „Kalča Memoris“ iz Niša i reprezentacije grada Lebana.
Pre revijalne utakmice od 20 sati biće izvučeni parovi u svim kategorijama osim za kategoriju veterana. Ekipe su podeljene u pet kategorija:
– Petlići ( rođeni 2005.godine i mlađi ),
– Mlađi pioniri ( rođeni 2003 , 2004.godine i mlađi ),
– Stariji pioniri ( rođeni 2001, 2002.godine i mlađi),
– Seniori i
– Veterani ( rođeni 1976.godine i stariji ).
Pobedničkoj ekipi u seniorskoj kategoriji za osvojeno I mesto pripašće 100.000 dinara, a drugoplasirana ekipa dobiće nagradu u iznosu od 40.000 dinara. U kategoriji veterana za osvojeno I mesto novčana nagrada je 5.000 dinara a petlići i pioniri za I i II mesto dobiće pehar, medalje i diplome.
Prijavljivanje ekipa u svim kategorijama je još danas do 15 sati u  kancelariji Opštinskog Fudbalskog saveza Lebane, u ulici 19.avgust br.3 ( zelena zgrada preko puta crkve – prizemlje), dok je za seniore prijava do petka 1.jula do 19 sati.
Organizator ovogodišnjeg Vidovdanskog turnira je Sportski centar i Kancelarija za mlade u saradnji sa Sportskim savezom, Opštinskim Fudbalskim savezom i FK Radan Lebane. generalni pokrovitelj turnira je opština Lebane.