Bojnik Vesti

Sutra protest malinara u Bojniku

Nakon saglasnosti svih malinara, sa teritorije cele Srbije, da otkupna cena maline treba biti 200 dinara, a bahatosti otkupljivača koji ne poštuju rad uzgajivača i nude niske cene, preostaje nam da se udruženo pobunimo protiv toga, poručuju uzgajivači malina.

Bojnik –  Uzgajivači malina, članovi udruženja „Vilpol“ i „Jablaničko blago“ za sutra u 12 sati najavili su protest u sali SO Bojnik nezadovolnji otkupnom cenom maline. Protest podržavaju i ostala udruženja malinara sa teritorije Srbije.
Uzgajivači ovog voća zahtevaju da otkupna cena bude minimum 200 dinara, dok otkupljivači trenutno plaćaju 140 dinara i po rečima predstavnika ovih udruženja najavljuju dalji pad otkupne cene. Za uzgajivače je otkupna cena ispod 200 dinara neprihvatljiva i kako ističu boriće se portiv bahatosti otkupljivača koji obaraju cenu malina. Proizvođači ističu da je ovogodišnji rod zbog lošeg vremena umanjen a da je cena za repromaterijal i hemijske preparate uvećana u odnosu na prošlu godinu te da je trenutna cena za proizvođače „crvenog zlata“ za proizvođače neprihvatljiva.