Lebane Vesti

Sutra se održava manifestacija ,,Rastimo uz ples,,

1. juna 2016. godine u 18h  14680 dece iz 73  ustanove Srbije, Brčko distrikta, Bosne i Hercegovine, Crne Gore  sa svojim vaspitačima i roditeljima  otplesaće program  koji su vredno vežbali tokom godine. Iz Jablaničkog okruga učestvuju PU “Dečija radost”  Lebane, PU ”Mladost “ Medveđa, PU “ Vukica Mitrovic”  Leskovac, PU “Đuka Dinić “ Bojnik i PU „Milka Dimanić“ Vlasotince.

Deca će plesati sa svojim vaspitačima, ali i sa roditeljima koji će učestvovati u tri plesne tačke. Manifestacija se u Lebanu održava na stadionu malih sportova iza OŠ „Radovan Kovačević Maksim“, a u ostalim mestima na centralnim gradskim trgovima. Na kraju manifesatcije će vaspitači otplesati jednu tačku kao pozdrav deci i roditeljima.

Međunarodni projekat “Rastimo uz ples – Deca na trgovima 2016” traje već šest godina. U projektu učestvuju deca predškolskog i školskog uzrasta iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Brčko distrikta. Ove godine na završnoj manifestaciji projekta u predstavi sinhronizovanog plesa učestvovaće, u isto vreme, 14.500 dece predškolskog i 180 dece školskog uzrasta, zajedno sa oko 29.000 roditelja. U projekat je uključen i Francuski institut u Beogradu, Novom sadu, Nišu i Podgorici koji će plesati koreografiju osmišljenu za francusku numeru. manifestaciju organizuje Dečja plesna asocijacija uz podršku 73 obrazovne ustanove u Srbiji.