Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti

Svečanom sednicom Skupštine obeležen 7. oktobar – Dan opštine Bojnik

Svečanom sednicom Skupštine danas je obeležen 7. oktobar Dan opštine Bojnik.

Proslava Dana opštine počela je u centru Bojnika nastupom trubačkog orkestra Isidora Zećirovića  i KUD „Belac“ iz Pridvorice. U kabinetu predsednika opštine Bojnik Nebojše Nenadovića, pre početka svečane sednice, priređen je prijem za goste.

Svečanu sednicu koja je održana u Domu kulture, otvorio je predsednik Skupštine Dejan Stojanović pozdravljajući sve prisutne.

„Predhodna godina bila je godina velikih napora. Radilo se puno u skupštini, radilo se na nivou izvršne vlasti, javnim preduzećima, ustanovama, i celoj teritoriji opštine Bojnik. Sve te aktivnosti rađene su u cilju stvaranja što povoljnijeg poslovnog ambijenta i stvaranja boljih uslova u svim sferama života i rada u našoj opštini. Najvažniji zadatak u bojničkoj opštini je otvaranje radnih mesta, to je prioritet svih prioriteta svima nama koji smo na čelu ove opštine. Na tome se radilo svakodnevno i najbitnije je to da su rezultati vidljivi. Ono što će se tek videti, nakon uređenja Biznis zone koju ćemo vrlo brzo preinačiti u industrijsku zonu, gde će biti stvoreni uslovi za otvaranje nekoliko stotina radnih mesta, a to nas očekuje u skorijoj budućnosti. Osećam veliko zadovoljstvo dok stojim pred vama, svestan činjenice da sve ono što sam govorio na predhodnoj svečanosti gotovo smo stoprocentno realizovali, čak smo neke ciljeve i premašili. Uspeli smo da realizujemo sve ono što smo zacrtali svojim godišnjim, odnosno srednjoročnim planom investicije“ -kazao je u svom obraćanju prisutnima Deajan Stojanović, predsednik Skupštine u Bojniku.

Na svečanoj sednici prikazan je i petnaestominutni film o postignutim rezultatima lokalne samouprave u proteklih godinu dana.

Prisutne mnogobrojne goste pozdravio je i predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović, rekavši da je Bojnik strpljivo sačekao svoj trenutak.

„Danas mnoge firme žele da posluju u našoj industriskoj zoni u Kosančiću, koja se zahvaljujući predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije infrastrukturno i komunalno oprema i spremno čeka buduće inestitore. Na taj način opština Bojnik biće upisana na privrednoj mapi naše zemlje kao pogodno mesto za investicije u oblasti, ne samo poljoprivrede, već i industrijske proizvode. Nije slučajno da u toku jednog dana dobijam i po nekoliko poziva od potencijalnih investitora, već je to rezultat dugog i iscrpljujućeg timskog rada sa republičkim organima i timovima opština iz nama susednih država. Ne bih da se hvalim ali slobodno mogu reći da Bojnik ubrazanim koracima ide napred. Ovo sam želeo da vam kažem, kako bi ste videli da su se neke stvari promenile u poslednjih nekoliko godina. Ne želim da kritikujem period koji je iza nas jer napornim i stručnim radom mogu se ostvariti brojne i značajne pozitivne promene o čemu i svedoči sve ono što smo uradili u predhodnoj godini. Pre godinu dana, na svečanoj sednici, izneo sam vam planove za ovu godinu i obećao da će svi biti realizovani. U promotivnom filmu, imali ste priliku da vidite, da veliku većinu tada rečenog smo ostvarili. Naš cilj, za naredni period, je povećanje životnog standarda naših građana, otvaranje novih radnih mesta, otvaranje industrijskih pogona, pomoć i podrška poljoprivrednim proizvođačima koji pokreću svoju karijeru u poljoprivrednoj proizvodnji ali i preradi tih proizvoda“ – kazao je Nenadović.

Prvi čovek opštine Bojnik Nebojša Nenadović i Ivica Toševski, gradonačelnik opštine Rankovce iz Severne Makedonije na ovoj svečanosti potpisali su memorandum o budućoj saradnji.

I ove godine zaslužni pojedinci dobili su oktobarske nagrade, a novčane nagrade dobili su učenici generacije osnovnih i srednjih škola.

Oktobarske nagrade dobili su:

Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede za izuzetan doprinos unapređenju infrastrukture u opštini Bojnik,

Žaklina Cvetković Mladenović, glavna i odgovorna urednica portala ,,Info Centar Juga” za profesionalno informisanje i izveštavanje o opštini  Bojnik,

Elvis Bajramović, osvajač Prve trube u Guči, za promociju opštine,

Saša Cakić, pomoćnik predsednika, za doprinos u razvoju poljoprivrede

Srđan Ivković, trener ŽOK ,,Pusta Reka-Kovač”, za doprinos razvoju sporta.

Učenici generacije, OŠ „Stanimir Veljković Zele“  Aleksa Mišić iz Dragovca, OŠ „Stojan Ljubić“ Anđela Blagojević iz Gornjeg Brijanja  i TŠ „Boško Krstić“  Anita Vasić iz Leskovca, dobili su novčane nagrade od po 30.000 dinara.

Na Svečanoj sednici Skupštine opštine Bojnik nastupio je Vokalni sastav „Libero“ ,duvački orkestar Kristijana Azirovića iz Bojnika a pozorišna trupa iz Trstenika izvela je i prigodan dramski program.

   

(Info centar juga)