Jug Srbije Lebane Vesti

Svetski dan dece obolele od raka obeležen i u Lebanu

Svetski dan dece obolele od raka obeležen je danas u 40 gradova Srbije a ovoj akciji priključili su se i lebančani koji su se okupili ispred Dom kulture.

„U sklopu organizacije NURDOR dobio sam saglasnost da organizujem akciju u Lebanu. Ovom prilikom želimo da ukažemo celom građanstvu koji su sve problemi koji se mogu javiti i to uglavnom neočekivano i koja je to organizacija što vam pruža nesebičnu pomoć. Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka predstavlja organizaciju koja pruža pomoć kako roditeljima tako i deci oboleloj od malignih oboljenja a sve u cilju da roditelji prilikom lečenja dece imaju apsolutno svu pomoć“ – rekao je za Info centar juga predstavnik NURDOR-a Miljan Nikolić koji se, očiju punih suza, priseća pakla kroz koji je prošao sa svojom porodicom kako bi spasio svoje dete staro samo 14 meseci.

„Sve je počelo od najobičnijeg osipa, javili smo se lekaru ali se osip nije danima povlačio. Odveo sam dete za Beograd na Kliniku za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije i tamo su se pojavili ljudi iz NURDOR-a koji su nam pružili svu pomoć. Kada kažem svu pomoć, mislim na psihološku i finansijsku i smeštaj za roditelje i bukvalno sve što nam je u tom trenutku bilo neophodno. Izašli smo kao pobednici, moje dete je danas zdravo i veselo zahvaljujući odličnom timu lekara i udruženju NURDOR“ – ispričao nam je Nikolić .

Kancelarija udruženja NURDOR u Lebanu je u pripremi a do tada, svi roditelji kojima je potrebna pomoć mogu ih pronaći u prostorijama Kancelarije za mlade u Lebanu.

Na današnjoj održanoj manifestaciji promovisan je humanitarni broj 1150, na koji se sms porukom može donirati 100 dinara.

Kraj