Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Takmičenje "Zlatni kotlić gejzera" održava se 9. septemmbra

Organizacija sportskih ribolovaca „Gornja Jablanica“ iz Medveđe i Tirustička organizacija opštine Medveđa organizuju tradicionalno, sedmo po redu, takmičenje „Zlatni kotlić gejzera“ 2017. Takmičenje će se održati  u subotu 9. septemmbra 2017. godine.

Manifestacija počinje u 8 časova, na jezeru u Petrilju, takmičenjem u sportskom ribolovu na plovak za članove Organizacije sportskih ribolovaca „Gornja Jablanica“ iz Medveđe. Takmičenje će se održati po kategorijama: pioniri, juniori, seniori, veterani i invalidi i ratni vojni invalidi.

Izvlačenje brojeva takmičarskih ekipa i priprema za takmičarski deo obaviće se 9. septembra 2017. godine od 11 časova u Sijarinskoj banji.

Od 12 do 14 časova na keju Banjske reke, ispred hotela „Gejzer“ u Sijarinskoj banji, počinje takmičenje u pripremanju riblje čorbe. Takmičarske ekipe, koje mogu brojati najviše dva člana, mogu se prijviti u Organizaciji sportskih ribolovaca „Gornja Jablanica“ iz Medveđe, putem telefona 064 397-9255, u hotelu „Gejzer“ u Sijarinskoj banji, putem telefona 064 895-1221 i u prostorijama Turističke organizacije opštine Medveđa. Prijavljivanje je moguće do četvrtka, 7. septembra do 15 časova. Organizatori će svakoj ekipi obezbediti lokaciju na keju i bukova drva za loženje kotlića, dok su prijavljene ekipe dužne da sa sobom ponesu kotlić za pripremanje riblje čorbe i ribu i začine za koje smatraju da su im potrebni.

Od 14 časova na platou ispred restorana „Snežnik“ biće upriličen kulturnoumetnički program koji će trajati sve do 15 časova, kada će svečano biti proglašen pobednik sedmog po redu takmičenja „Zlatni kotlić gejzera“, kao i pobednici po kategorijama, u takmičenju u sportskom ribolovu na plovak. Od 15 do 18 časova za učesnike manifestacije biće priređen svečani ručak , a za sve ostale prisutne besplatna degustacija pripremljenih ribljih čorbi.

Organizator manifestacije „Zlatni kotlić gejzera 2017“ je Organizacija sportskih ribolovaca Gornja Jablanica iz Medveđe, dok su suorganizatori Turistička organizacija opštine Medveđa i Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gejzer“ iz Sijarinske banje. Generalni pokrovitenj manifestacije je Opština Medveđa.

Izvor:TOM