Lebane Vesti

Tamara priredila iznenađenje Mariji Veličkovski

U Narodnom muzeju u Leskovcu otvorena je izložba slika slikarke Marijane Veličkovski, kojoj je ove nedelje ekipa humanitarnog serijala „S Tamarom u akciji“ napravila kuću.

Leskovac – Marijana Veličkovski živi sama, a od studenstskih stipendija uspela je da vrati kredit za nedovršenu kuću u kojoj je živela. Ekipa serijala „S Tamarom u akciji“ je ključeve završene kuće predala Marijani jutros a nakon toga priredila joj, kao iznenađenje, i prvu samostalnu izložbu u Narodnom muzeju.

marijana-velickovski-002 marijana-velickovski-003 marijana-velickovski-004

Otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je kazao da mu je zadovoljstvo što je i grad Leskovac dao doprinos u organizaciji ove humane akcije i da je ova izložba Marijanina simbolična pobeda nad svim životnim izazovima koji su je zadesili.

marijana-velickovski-005 marijana-velickovski-006

On je podsetio da je Marijana Veličkovski jedna od uspešnih mladih ljudi kojima grad pomaže kroz novčane nagrade i stipendije, i da će lokalna samouprava nastaviti praksu podrške mladima već za nekoliko dana kada će preko 200 učenika i studenata za Dan grada dobiti novčane nagrade preko Fonda za mlade talente, iz kojeg je za te namene izdvojeno 6 miliona dinara.