Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Tehnološki fakultet organizuje Simpozijum savremene tehnologije i privredni razvoj

Povodom 40 godina uspešnog postojanja i rada leskovački Tehnološki fakultet organizovaće Simpozijum savremene tehnologije i privredni razvoj. Ovaj skup koji se održava na dve godine ima međunarodni karakter i trajaće dva dana 18. i 19. oktobra.

Kako ističe dekan Tehnološkog fakulteta prof. dr Ljubiša Nikolić na ovom eminentnom skupu biće predstavljeno 149 radova, od kojih su 7 plenarnog karaktera i jedan sekcijski.

Nikolić dodaje da je prijavljeno 20 radova za usmenu i 121 rad za postersku prezentaciju.

Na ovaj međunarodni skup učešće su prijavili naučnici iz sedamdeset i jedne institucije iz jedanaest zemalja. Učesnici simpozijuma su iz naše zemlje, regiona, ali i Brazila, Japana Ceške Republike, a kao najeminentniji i italijanski naučnik Luka Poleto koji je uneo revolucionarne inovacije u oblast tehnologije.

Simpozijum počinje 18. oktobra u Hotelu Bavka. Nakon završetka ovog Simpozijuma na sam Dan fakulteta 22. oktobra u Svečanoj Sali ove visokoškolske ustanove biće upriličena Svečana akademija čiji je početak zakazan za 10 sati.

Na ovom skupu zaslužnim institucijama i pojedincima biće uručene povelje, zahvalnice i plakete za doprinos razvoju ove jedine ustanove visokog obrazovanja u Leskovcu.

 

(Kraj)