Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti

Tender za asfaltiranje 3 ulice kao i tender za izradu projekta izgradnje kružnog toka u Bojniku biće raspisan u ponedeljak

Kako je istakao predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović asfaltiranje tri ulice i to Nikolaja Dinića, Prvomajske i 28. marta omogućeno je zahvaljujući Ministarstvu bez portfelja zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština i opštinskom timu koji je učestvovao na konkursu.

Za ovu namenu obezbeđena je suma u iznosu 8,5 miliona sa učešćem opštine od 21 odsto ili 1,8 miliona dinara. Kod istog ministarstva, na drugom konkursu koji se odnosi na izradu projektno tehničke dokumentacije opštini Bojnik odobreno je 600.000 dinara za izradu projekta za uređenje korita Puste Reke u dužini od 2 kilometra.

Nenadović je podvukao da je ova lokalna samouprava prošla i na konkursu Ministarstva za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu sa projektom za izradu tehničke dokumentacije za uređenje kružnog toka u iznosu od 800.000 dinara.

Nenadović je dodao da se napokon ostvaruje dugogodišnji cilj da Bojnik dobije kružni tok čime će u znatnoj meri centar grada dobiti novi i lepši izgled.
Kako je zaključio Nenadović od kvalitetnih projekata zavisi i odobravanje sredstava Vlade, resornih ministarsava i stranih razvojnih organizacija, a opština ima kvalitetan projektni tim koji je dorastao zadatku da stvori uslove za unapređenje uslova života i rada građana.

infocentarjug.rs