COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Tiodorović: Leskovačka Yura će morati da uvede dodatne i rigoroznije mere, a one će sutra biti utvrđene

Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović kazao je večeras u izjavi za televiziju Pink da je u Leskovcu epidemiološka situacija „nesigurna i preti da pređe u nepovoljnu“, te da se posebna pažnja mora posvetiti firmi „Yura“, u kojoj je obolelo 65 zaposlenih. Svi oni smešteni su u kovid bolnice.

FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

„Pored mera koje se inače primenjuju svuda u Republici Srbija, Yura će morati da uvede dodatne, koje će se odnositi na prevoz zaposlenih, pa i na uslove u samoj fabrici. Nisu isključene i neke rigoroznije mere, a one će sutra biti utvrđene. Ova firma zapošljava 2.850 radnika i moramo učiniti sve da situacija bude pod kontrolom i kako bi se nova zaražavanja predupredila – istakao je dr Tiodorović za Pink televiziju.

Profesor Branisal Tiodorović, koji je inače i član Kriznog štaba, prisustvovao je danas sastanku koji je održan u leskovačkoj bolnici a na kojem su bili prisutni gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović, rukovodstvo bolnice na čelu sa direktorom dr Nebojšom Dimitrijevićem i rukovodiocem kovid bolnice dr Draganom Jovanovićem, rukovodioci Doma zdravlja na čelu sa direktorom dr Slavišom Božićem, direktorka Zavoda za javno zdravlje Leskovac dr Aleksandra Nikolić.

U bolnici održan sastanak povodom epidemiološke situacije u Jablaničkom okrugu