Bojnik Lebane Leskovac Medveđa Vesti Vlasotince

TO Lebana i Medveđe na 17. sajmu turizma u Nišu

Na 17. Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora u Nišu pod nazivom MERAK NEMA CENU! koji se održava u niškoj hali Čair. Turistička organizacija opštine Lebane predstavila se u okviru zajedničkog štanda pet turističkih organizacija Jablaničkog okruga, sa Medveđom, Bojnikom, Leskovcem i Vlasotinincem. Na svakom štandu bila je predstavljena posebna ponuda, obzirom da na malom prostoru postoji diversifikovana ponuda: tople vode Sijarinske banje, Caričin grad, planina Radan i turizam na selu, vina iz Vlasotinca, manifestacije grada Leskovca… Potencijali za turističku valorizaciju u opštini Lebane predstavljeni su u formi propagandnog materijala, putem kojeg je najširoj publici Sajma bio predstavljen kako prirodni, tako i antropogeni potencijal naše opštine.

TO Lebane sajam turizma Nis

TO Lebane sajam turizma Nis 01

Na ovogodišnjem Sajmu turizma u Nišu očekuje se veliki broj izlagača iz Srbije i regiona, kao i turističkih agencija koje će predstaviti ponudu za predstojeću letnju sezonu. Posebna tema ovogodišnjeg Sajma je GASTRONOMIJA. Prvog dana sajma posetioci i učesnici su imali priliku da degustiraju najukusnije specijalitete niške kuhinje, dok će se drugog i trećeg dana predstaviti učesnici iz cele Srbije i regiona. Uz dobru hranu ide uvek i dobro piće, a za to će se pobrinuti vinari koji će predstaviti najbolja vina niškog kraja. Dočaraće vam utiske koje nose miris, ukus, muziku i dobrodošlicu svake destinacije!  U okviru pratećih programa biće organizovana 3. Konferencija o avanturistčkom turizmu i aktivnom odmoru u prirodi sa temom – Značaj razvoja avanturističkog turizma za lokalnu zajednicu i ekonomiju.Na ovogodišnjoj Konferenciji predstaviće se klubovi i organizacije čije aktivnosti u oblasti avanturističkog tuirzma sadrže viziju i ciljeve lokalnog ekonomskog razvoja opština i gradova iz kojih dolaze.

TO Lebane sajam turizma Nis 02

Osim toga, na sajmu vas očekuju i brojne prezentacije banja, festivala, turističkih destinacija Srbije i regiona,kao i nagradne igre koje će učesnici sajma organizovati na svojim štandovima. Ulaz za posetioce je besplatan, a hala Čair  u kojoj se održava sajam je otvorena u sredu od 10 do 19 sati a u četvrtak od 10 do 17 sati. Organizator Sajma je Turistička organizacija Niša.

Sajam turizma Nis 1