Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

TO Medveđa na međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora u Nišu

U Nišu je u hali Čair u prisustvu mnogobrojnih gostiju i zvanica otvoren 19 po redu Sajam turizma i aktivnog odmora. Otvaranju su prisustvovali predstavnici Ministarstva za turizam, Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, Renata Pindžo, pomoćnica Ministra za turizam, načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, predstavnici više od 130 turističkih organizacija, agencija i turoperatera iz Grčke, Bugarske, Crne Gore, Republike Srpske i Srbije.

Pomoćnica ministra za turizam Renata Pindžo je na otvaranju 19. Međunarodnog sajma turizma i aktivnog odmora u Nišu, izjavila da je sajam samo još jedna prilika da grad Niš čitavoj Srbiji predstavi i pokaže ono čime raspolaže. Dodala je i da je Ministarstvo zajedno sa lokalnom samoupravom uložilo značajna sredstva u obnovu Niške tvrđave. Dobrim rezultatima koje Niš postiže u turizmu, smatra Pindžo, doprinelo je i to što su Niš i Niška Banja uključeni u sistem vaučera.
Pored aktivnog odmora kao teme Sajma, ove godine akcenat je i na gastronomskoj i vinskoj ponudi što se pre svega odnosi na prezentaciju i degustaciju karakteristične lokalne kuhinje izlagača.
Turističku ponudu Opštine Medveđa, na 19 Sajmu turizma i aktivnog odmora u Nišu, predstavili su Ljubiša Ristić, direktor Turističke organizacije opštine Medveđa, Miloš Filipović, referent za turizam, Milan Stevanović, referent za marketing u Turističkoj organizaciji opštine Medveđa, Nadica Popović radnica Turističko informativnog centra u Sijarinskoj Banji i Milan Radosavljević, načelnik ugostiteljstva u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Gejzer“ u Sijarinskoj Banji.