Jug Srbije Kultura Lebane Vesti

Todorović: "Ovog meseca bogat sadržaj kulturnih dešavanja u Lebanu"

Stanovnici Lebana i okoline ovog meseca moći će da uživaju u raznovrsnom programu Doma kulture Radan. Protekle nedelje svi zainteresovani mogli su da uživaju u 8D bioskopu koji je bio postavljen u centru Lebana. Savremenom tehnologijom postižu se specijalni efekti a gledaoci su mogli da dožive nesvakidašnje iskustvo kroz 8 dimenzija koje pruža ovaj bioskop.

Direktor Doma kulture Marko Todorović za naš portal otkrio je šta nas to još čeka ovog meseca.

„Imaćemo više nego ikada različitih kulturnih dešavanja u jednom mesecu. Publici nudimo razne sadržaje i zato se nadamo da će biti za svakoga po nesto”– kaže Todorović.

Povodom Dana žena 7.marta u holu Doma kulture svojom izvedbom Recitatorska sekcija doma kulture, pesnici poezije 016 i kreativni plesni studio Avangarda čestitaće svim ženama njihov dan.

Par dana kasnije 11.marta održaće se Opštinska smotra recitatora.

„Sa zadovoljstvom mogu da najavim da se posle 10 godina u Lebane vraća Međuokružna smotra recitatora. Pozvao bih građane da dođu i podrže recitatore 22.aprila“ –poručuje direktor Doma kulture.

14.marta svi ljubitelji 7.umetnosti biće u prilici da pogledaju film Zona Zamfirova II.  Projekcije ce biti u 18 i 20 časova, a Lebane ce te večeri biti domaćin glumcima filma koji će stići brendiranim autobusom.

Za sam kraj meseca direktor Marko Todorović najavljuje izložbu dela austrijskog slikara Gustava Klimta, čiji radovi obuhvataju murale, slike i crteže, a primarni subject bilo mu je žensko telo. Izložba će se u Lebanu zadržati mesec dana.

 

Dragana Bajović Milošević