Medveđa Vesti

Treći rođendan KUD"Slavuj" iz Novog Badovca

Na poziv, KUD „Slavuj“ iz Novog Badovca, u uzvratnu jednodnevnu posetu boravili su predstavnici Turističke organizacije opštine Medveđa, na čelu sa direktorom Ljubišom Ristićem i SBR „Gejzer“ iz Sijarinske banje koju je zastupao načelnik službe marketinga ove ustanove Radivoje Savić.

Medveđa – Povod posete Badovacu koji se nalazi na Kosovu i Metohiji je proslava trećeg rođendana ovog mladog, ali perspektivnog društva čije koreografije smo imali priliku da vidimo u okviru Gejzerskih noći u Sijarinskoj Banji.

to-medvedja-na-kim-003

Na sportskom terenu pored službenih prostorija KUD-a „Slavuj“ u kulturno-umetničkom programu koji je upriličen ovim povodom, pored domaćina učestvovali su i članovi KUD-a „Levač“ iz Rekovca. Više stotina meštana i gostiju imalo je priliku da uživa u narodnim igrama i pesmama sa prostora cele Srbije. Pred brojnim zvanicama, među kojima je bilo načelnika okruga i predsednika opština predstavili su se i mladi instrumentalisti KUD-a „Slavuj“. Potrudili smo se da deo koncerta i druženja možete pogledati na kraju ovog teksta.

to-medvedja-na-kim-001

Posle završetka kulturno-umetničkog programa za goste iz Medveđe i Rekovca organizovan je obilazak Gračanice i druženje u restoranu „Ognjište“ u Gračanici, koje je trajalo do kasno u noć.
Izvor: www.tomedvedja.org.rs