Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Trgovinsko-ugostiteljska škola poručuje – BIKE IS LIKE

Petu godinu za redom Fakultet za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum organizuje takmičenje za učenike srednjih stručnih škola i gimnazija. Ovogodišnje takmičenje je održano u Nišu  sa ciljem  da se učenici suoče sa realnim poslovnim problemima, pokažu stečeno znanje, razvijaju kreativnost i  da se već kao tinejdžeri nađu u ulozi menadžera .

Ekipa Trgovinsko-ugostiteljske škole pokazala je, još jednom,  spremnost da odgovori na visoke zahteve takmičenja,  osvojivši  srebrnu medalju u konkurenciji 30 škola  iz cele Srbije. Ekipu škole činile su učenice Gabrijela Zdravković i Anđela Zdravković sa mentorom, profesorkom Biljanom Ćirković.

Svi takmičari su ove godine imali za zadatak da prezentuju svoje ideje i poslovna rešenja na temu – DESTINACIJA U HARMONIJI SA PRIRODOM. Tačnije, takmičari su imali za zadatak da osmisle turistički proizvod koji bi u sebi imao eko-turu kroz kraj iz koga dolaze. Ekipa Trgovinsko-ugostiteljske škole predstavila je leskovački kraj kao ekološku destinaciju, osmislivši   biciklističke obilaske Leskovca i okoline uz pratnju profesionalnih vodiča.

Ceo projekat nazvan je “BIKE IS LIKE” i obuhvata obilazak rudarske crkve Sv. Petke, posetu Tekstilnom muzeju u Strojkovcu, za turiste sa većom kondicijom, kao i obilazak hidroelektrane u Vučju za turiste sa kondicijom sportista. Prezentaciju takmičarskog projekta “BIKE IS LIKE” pratio je trominutni spot , osmišljen i realizovan od strane učenica škole.

Ekipa Trgovinsko-ugostiteljske škole ponela je sa takmičenja u Nišu srebrno priznanje, ali i lepu nagradu u vidu letovanja na Sitoniji za sve članove ekipe uz  poziv Turističkoj organizaciji Leskovca  da možda uzme u obzir ovakva kreativna viđenja Leskovca i okoline kao turističkih destinacija kroz saradnju sa ovom obrazovno-vaspitnom institucijom.

 

(Kraj