Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Trio Graciozo sutra u Medveđi

Kulturni centar Medveđa vas na koncert sastava „Trio graciozo“ sutra u utorak 9. oktobra od 19 časova. Ovo je treći koncert koji se organizuje u okviru projekta „Umetnička muzika na jugu-Medveđa-sezona 2018“, podržanog od Ministarstva kulture i informisanja. 

Svi ljubitelji dobre muzike imaće priliku da 50-ak minuta uživaju u odličnoj muzici „Trio Gracioza“  koji čine Dragana Mitić- sopran, Nada Jovanović-sopran i Dragan Jovanović-klavir i na svom repertoaru imaju širok opus kompozicija iz različitih muzičkih epoha i perioda koje izvode na svojim koncertima.

Publici će prirediti jedno lepo muzičko putovanje, koje će započeti sa Henrijem Perslom, najpoznatijim engleskim kompozitorom barokne muzike koji je živeo i stvarao u 17.veku. Čućete 6 dueta za dva glasa uz pratnju klavira. Potom nastavljaju sa jednim od najpoznatijih nemačkih kompozitora 19.veka koji je stvarao u epohi romantizma- Karl Maria fon Veber. Čućete tri divna dueta napisana originalno na italijanskom jeziku za dva soprana. „Moravski dueti“ Antonina Dvoržaka, poznatog češkog kompozitora iz perioda romantizma, pisani su sa elementima češkog folklora i narodne muzike koje je autor vešto kombinovao sa klasičnom muzikom. Prepevani su na srpski jezik kako bi našoj publici približili i dočarali lepotu njegove muzike. Čućete dva dueta ,,Golub leteo niz polje“, „Kosi moma travu „. Za kraj koncerta ostavili su naše srpske kompozitore. Konstantin Babić je autor čija su dela inspirisana folklorom, elementima džeza i popularne muzike. Pesma „Subote mog detinjstva“ inspirisana njegovim životom koju ćete čuti je posebno aranžirana za naš sastav i samo je Trio Graciozo kao takvu izvodi. „Sve dok je tvoga blagog oka “ jedna je od najpoznatijih pesama Isidora Bajića, kopozitora koji je živeo početkom 20.veka – osnivača muzičke škole u Novom Sadu, koji je svoje solo pesme pisao u duhu srpskih pesama.

Do kraja ovog ciklusa koncerata svakog utorka u okotobru medveđani će imati prilika da uživaju još i u koncertima sastava „Ars futura“, dečjeg hora Zvezdice i kamernog orkestra Amoroso koji je i otvorio sezonu svojim koncertom.