Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Turistička iz Leskovca predstavila turističke potencijale Leskovca na okruglom stolu u Nišu

Okrugli sto pod nazivom “Stvaranje platforme za razvoj integralnog turističkog proizvoda južne i istočne Srbije” održan je u utorak 17. decembra na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu.

Okrugli sto je prva aktivnost u okviru sporazuma o saradnji Prirodno-matematičkog fakulteta i Turističke organizacije Niš sa ciljem povezivanja nauke i prakse radi razvoja turizma u Nišu i okolini kroz kreiranje integralnog turističkog proizvoda južne i istočne Srbije.

O ovoj temi govorili su predstavnici turističkih organizacija, stručnjaci sa Prirodno-matematičkog fakulteta i predstavnici Nišavskog okruga. Na pomenutom događaju prisutnima se obratio i direktor Turističke organizacije grada Leskovca, Nebojša Kocić koji je predstavio turističke potencijale Leskovca u smislu povezivanja i stvaranja objedinjenog turističkog proizvoda.

Jedinstveni turistički proizvod će doprineti da ovaj deo Srbije bude prepoznatljiv ne samo u Srbiji već i u Evropi i omogućiće turistima da imaju kompletan pregled turističkih potencijala u svih pet okruga u ovom delu Srbije.

 

Info centar juga